«TÄISTUND» Seadus ei kaitse ringihulkuvate koerte eest: «Mu käsi oli vereklomp!» (2)

Elo Mõttus-Leppik
, «Täistunni» saatejuht
Copy
Kaie oma kodus esikus vahetult peale koerte rünnakut.
Kaie oma kodus esikus vahetult peale koerte rünnakut. Foto: «Täistund»

Kolme viimase aastaga on koerterünnakus viga saanud üle 4700 inimese, kuid meie seadused ei kaitse inimesi vabalt ringi liikuvate ohtlike koerte eest. Õiguskantsler nõuab olukorra viivitamatut lahendamist, sest kaalul on inimeste elu ja tervis. 

«Ma olin juba oma koerakese sülle haaranud ja selja pööranud, kui võõrad koerad mulle kallale kargasid, nii et kukkusin käpuli,» meenutab Kaie jubedaid hetki, kui kaks amstaffi tõugu koera teda koduküla tänaval ründasid. «Hoidsin pikali olles oma koerakest ja need koerad hüppasid mulle peamiselt kätte, et teda kätte saada – kuni saidki.»

Lahtiselt ringi jooksnud koertega kaasas olnud naisterahvas ei suutnud Kaie sõnul neid ohjata. Kaie karjumist kuuldes jooksid kohale naabrid ja appi tõttasid ka lähedal aega veetnud noored. «Neil kõigil oli tõsiseid raskusi koerte kinnihoidmisega,» meenutab Kaie, kes sai oma koera lõpuks tee äärest kätte – kahjuks juba surnuna. «Naabrinaine talutas mu koju, aga esikust kaugemale ma ei jõudnud. Istusin siis seal šokiseisundis, surnud koer süles.»

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles