Rohelise pealinna rahvakogu andis lehepuhuritele armu (1)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Huvitaval kombel hääletas rohelise pealinna rahvakogu maha ettepaneku piirata ja reguleerida lehepuhurite kasutamist linnas.
Huvitaval kombel hääletas rohelise pealinna rahvakogu maha ettepaneku piirata ja reguleerida lehepuhurite kasutamist linnas. Foto: Eero Vabamägi

Tallinnas lauluväljaku klaassaalis viimast korda kogunenud rohelise pealinna rahvakogu hääletas läbi 44 ettepanekut, millest vaid viis ei leidnud vajalikku toetust. Ülejäänud võttis rahvakogu vastu ja andis linnale üle.

Rohelise pealinna rahvakogu käis koos 7. oktoobrist 4. novembrini. Kõigepealt said 15-aastastest ja vanematest elanikest juhuvalimi alusel valitud inimesed ekspertidelt teadmisi elurikkuse, linnalooduse, -ruumi ja kliimamuutuste alal ning asusid seejärel sõnastama ettepanekuid, kuidas Tallinna rohealad ühiseks tervikuks siduda.

Lõplikul hääletusel sai rahvakogult vajaliku 80-protsendilise toetuse 39 ettepanekut. Sajaprotsendilise toetuse pälvisid näiteks ettepanekud parandada rohealade teemaplaneeringut, soodustada ühistranspordi kasutamist ning tänavate projekteerimisel seada esikohale haljastuse säilimine ja loomine ning jalakäijate ja ratturite ohutus ja mugavus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles