Parkivad autod takistavad päästjate ligipääsu paljudele Tallinna elamutele (1)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Päästeameti operatiivsõiduk.
Päästeameti operatiivsõiduk. Foto: Kenno Soo / Sakala

Päästeamet, kiirabi ja munitsipaalpolitsei viisid seitsme päeva jooksul läbi kontrollkäike Tallinna piirkondades, et hinnata operatiivsõidukite läbipääsetavust õhtusel ja öisel ajal.

Abilinnapea Tiit Terik rõhutas, et kontrollide eesmärk oli hinnata, kui hästi pääsevad kiirabi ja päästesõidukid ligi elumajadele. «Kahjuks tuleb tõdeda, et neid kohti oli liiga palju, kus tuli suurel ja suhteliselt kohmakal päästeautol sõna otseses mõttes läbi pugeda kahele poole pargitud sõidukite rivide vahelt. Manööverdamise käigus kaotati väärtuslikke minuteid, mis pikendas oluliselt sihtkohta jõudmise aega. Mitmel korral tuli operatiivautol aga tagurdada ning valida hoopis pikem marsruut.»

Muu hulgas sooviti tõsta inimeste teadlikkust ja panna mõtlema olukordadele, kuidas hooletult või valesti pargitud autod võivad põhjustada suurt majanduslikku kahju või halvimal juhul inimelude kaotust. Päästeauto või kiirabi puhul on oluline abivajajani jõudmise kiirus, sest iga lisaminutiga võib hoone olla juba lausleekides või elustamist vajav inimene surnud.

Kontrollid toimusid 30. oktoobrist 7. novembrini igal tööpäeval kella 22st kuni südaööni. Halvasti või möödumist raskendavalt pargitud sõidukite tuuleklaasile jäeti flaier, mis selgitas, kui palju ruumi operatiivsõidukid läbipääsuks vajavad. Liiklusseadust eiravatele autodele tuli aga vormistada hoiatustrahvid. Kokku tehti üheksa hoiatustrahvi ja jagati 135 infolehte.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles