Info piiripunkti võimalikust sulgemisest paneb bussifirmad tulevikku vaagima (2)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Sõidukitega piiriületus oleks Eesti puhul suunatud Luhamaa ja Koidula piiripunkti.
Sõidukitega piiriületus oleks Eesti puhul suunatud Luhamaa ja Koidula piiripunkti. Foto: Sander Ilvest

Venemaa plaan sulgeda veebruaris ümberehitustöödeks Ivangorodi piiripunkt, millest ta pole küll Eestit ametlikult teavitanud, sunnib bussifirmasid juba praegu arutama, kuidas sõitudega jätkata.

Lux Expressi Eesti ärijuht Ingmar Roos ütles, et nad on jätkanud piiriüleste sõitudega ka pärast Ukraina sõja algust, et pakkuda mõlemal pool piiri sugulussidemeid omavatele inimestele ja kaaluka vajaduse tõttu Venemaad külastavatele isikutele mingeidki võimalusi. «Narva-Ivangorodi piiripunkti sulgemise korral plaanime jätkata minimaalsete ühendusvõimaluste tagamist viisil, kus reisijatel tuleb piiripunkt läbida jalgsi ning teisel pool piiri jätkata reisi seal ootava bussiga,» lisas ta.

Sellise lahenduse korral võib eeldada sõitjate arvu langust, nentis Roos ja lisas, et ilmselt vähendatakse ka väljumisi. «Mis puudutab vedude täpseid mahte ja piletihindu pärast piiripunkti sulgemist, selle kohta anname teavet pärast seda, kui piiripunkti sulgemise, jalakäijate liikumise ja selle mõjude kohta nii Eesti kui ka Vene poolelt on rohkem selgust,» mainis ärijuht.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles