President Alar Karis jäi haigeks (3)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Eesti Vabariigi president Alar Karis.
Eesti Vabariigi president Alar Karis. Foto: Madis Veltman

«Miski nakkus sai ka minu kätte. Pean täna ja lähipäevil tervise tõttu püsima kodus ja tööd tegema koduses kontoris,» postitas president Alar Karis sotsiaalmeediasse. 

«Eri nakkused levivad hetkel üsna jõudsalt ning on vastutustundlik näost näkku kohtumisi vältida. Rahu ja turgutust kõigile, keda hiiliv hooajaline nakkus on kätte saanud. Hooligem endast ja teistest,» lisas Karis. 

Täna kell 14.55 pidi Karis kohtuma Läti peaministri Evika Siliņaga. Karise haigestumise tõttu jääb kohtumine ära. 

Sügisel tiirlevad erinevad külmetusviirused ringi. Näiteks 6. novembril teatas terviseamet, et grippi haigestumuse suurenemine kooliealiste seas avaldas mõju ka vanemaealiste patsientide arvu kasvule ning hospitaliseeritute arvu suurendamisele.

Leviku kasvule on kaasa aidanud nõrgenenud immuunsusega inimeste arvu suurenemine ning tõenäoliselt ka hingamisteede hügieenimeetmete mitte-järgimine või kokkupuude haigusnähtudega inimestega.

Ägedate ülemiste hingamisteede nakkuste valimipõhiste andmete alusel saab Covid-19 haigestumise intensiivsust hinnata keskmiseks. Muudesse ägedatesse ülemiste hingamisteede nakkustesse haigestumine on samuti kasvutrendis, mis on hooajale iseloomulik.

Viirushooajal meelespea:

  • Mistahes haigussümptomite esinemisel jää koju ja võta ühendust oma perearstiga, kes määrab ravi ja suunab vajadusel testima.
  • Aevastades või köhides kata oma suu ja nina pabertaskurätiga.
  • Pese käsi! Sage kätepesu kaitseb sind ja sinu lähedasi viiruste eest. Väldi näopiirkonna puudutamist saastunud kätega.
  • Järgi tervislikku eluviisi: maga piisavalt, ole füüsiliselt aktiivne, väldi stressi, joo piisavalt vett ja söö täisväärtuslikku toitu.

Terviseamet prognoosis, et kui võtta arvesse see, et vanusrühmas 60+ on vaktsineerimise või läbipõdemise järgne immuunsus ajaga vähenenud ning on suurenenud inimeste arv, kes on koroonaviiruse ja teiste respiratoorsete viiruste suhtes vastuvõtlikud, kasvab suure tõenäosusega selles vanusrühmas järgnevatel nädalatel raskemate haigusjuhtude arv ja haiglaravi vajadus.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles