Ministeerium endiselt õpetajate streigiks põhjust ei näe (3)

Postimees
Copy
Õpetajate streik. Pilt on illustratiivne.
Õpetajate streik. Pilt on illustratiivne. Foto: Sander Ilvest

Haridus- ja teadusministeerium (HTM) täpsustas kolmapäeval, et ehkki nad ei tunne, et õpetajate streik oleks seadusega kooskõlas, ei piira nad selle korraldamist.

Teisipäeval jagas Eesti Haridustöötajate Liidu (EHL) esimees Reemo Voltri, et HTM saatis koolidele laiali e-kirja, kus väitis, et sel reedel toimuv õpetajate hoiatusstreik polevat seadusega lubatud. Tema sõnul on aga kõik nõuded hoiatusstreigiks täidetud ning ta lisas, et tegemist on väärinfoga.

HTM täpsustas, et kiri saadeti riigikoolidele, kus selgitati lahti streigiga seonduv ning koolidele anti suuniseid, et streigi toimumisel ning kooli töö korraldamisel teaks riigikooli juht, kuidas õiguspäraselt tegutseda. «Antud kirjas selgitati muu hulgas lahti streigi, hoiatusstreigi ja toetusstreigi õiguslik määratlus.»

Küll aga kordas ministeerium, et nad on oma õigusliku hinnangu andnud ning nad ei näe streigi korraldamiseks õiguslikku alust. «Läbiviidav tegevus ei ole meie hinnangul kollektiivse töötüli lahendamise seadusega kooskõlas.»

«Ministeerium ei keela ega piira omalt poolt streigi korraldamist ega karista streigist osavõtjaid,» lisati ministeeriumist. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles