Tallinnas levitati juudivastaseid lendlehti

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy
Stanislav Nemeržitski leidis oma Suur-Karja tänaval parkinud auto kojamehe vahelt juudivaenuliku lendlehe, samasugused olid ka teiste autode esiklaasidel.
Stanislav Nemeržitski leidis oma Suur-Karja tänaval parkinud auto kojamehe vahelt juudivaenuliku lendlehe, samasugused olid ka teiste autode esiklaasidel. Foto: Mihkel Maripuu

Pärast Hamasi ülemaailmset üleskutset on nii kergema kui ka raskema kaaluga juutidevastaseid intsidente toimunud mitmes riigis. Ka Eestis on politsei nüüd avastanud esimesed propaganda levitamise katsed.

Eesti keele instituudi teadur Stanislav Nemeržitski märkas teisipäeva hilisõhtul Tallinna vanalinnas Suur-Karja tänaval oma auto kojamehe vahel paberit, mis lähemal vaatlusel osutus rahvusviha õhutavaks lendleheks. «Terve tänav oli neid täis, samuti olid lehekesed kinnitatud teiste autode esiklaasidele,» ütles varem koolidirektori ametit pidanud mees, kes lubas Postimehele, et alles kaalub, kas anda oma leiust politseile teada.

Ida-Harju politseijaoskonna menetlustalituse juht Inna Toater teatas aga, et nemad juba said ööl vastu kolmapäeva teate juute halvustavate sõnumite levitamise kohta Tallinna kesklinnas. «Politseipatrull käis sündmuskohal, tegi uurimiseks vajalikud toimingud ning eemaldas lendlehed autodelt.» Praegu selgitab politsei, kes need autodele paigaldas, ja seejärel otsustatakse, kas on alust menetlust alustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles