GRAAFIKUD Covid-19 tõstab taas pead: sel nädalal kasvas haigestumine hüppeliselt

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Koroonatest ei pruugi kohe õiget vastust anda, seega tasuks testida haiguse kolmandal või neljandal päeval.
Koroonatest ei pruugi kohe õiget vastust anda, seega tasuks testida haiguse kolmandal või neljandal päeval. Foto: Sander Ilvest

Eelmisel nädalal registreeriti 1800 koroonapositiivset ja terviseamet ennustab järjest uusi haigusjuhte. Perearstide andmeil kulgeb haigus patsientidel erinevalt, algab aga enamasti ägeda nohu ja köhaga.

Registreeritud haigusjuhtude üldarv kasvas võrreldes nädalataguse ajaga 59,3 protsenti igas vanuserühmas, samas moodustavad üle 60-aastased haigete üldarvust 33,8 protsenti (kõigist laboratoorselt kinnitatud juhtudest 63,6 protsenti).

Terviseameti hinnangul aitab koroonaviiruse levikule kaasa inimeste nõrgenev immuunsus, tõenäoliselt ka hingamisteede hügieenimeetmete eiramine ning kokkupuutumine haigusnähtudega inimestega. «Ülemiste hingamisteede ägedate nakkuste valimipõhiste andmete alusel saab Covid-19 haigestumise intensiivsust hinnata keskmiseks. Muudesse ägedatesse ülemiste hingamisteede nakkustesse haigestumine on samuti kasvutrendis, see on hooajale iseloomulik,» kirjutab amet oma analüüsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles