Inimestega suhtlemine viib interneti õigesse kohta, mitte lambalauta

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Saaremaa Kavandi küla talunikku Aare Aljast tabas ebameeldiv üllatus, kui ta avastas, et riigi toel rajatav kiire internetiühendus viiakse tema kodumaja asemel sadu meetreid eemal asuva lambalauda juurde.
Saaremaa Kavandi küla talunikku Aare Aljast tabas ebameeldiv üllatus, kui ta avastas, et riigi toel rajatav kiire internetiühendus viiakse tema kodumaja asemel sadu meetreid eemal asuva lambalauda juurde. Foto: Sander Ilvest

Kiire interneti rajamine maakohtadesse on toonud endaga kaasa olukordi, kus internetiühendus luuakse inimese kodu asemel lambalauta või tühja garaaži.

Nii projekti vedava Riigi Tugiteenuste Keskuse (RTK) kui ka võrguühenduse rajaja OÜ Corle hinnangul aitab seesuguseid prohmakaid vältida suhtluse parandamine omavalitsuste ja kohalike elanikega.

RTK kommunikatsiooniosakonna juhataja Katrin Romanenkov ütles, et õigete piirkondade ja oluliste objektide määramisel tuleb rohkem suhelda kohalike omavalitsustega, sest just nemad said majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning tehnilise järelevalve ja tarbijakaitse ameti ette antud aadresside seast määrata, millised on piirkonna ja selle elanike seisukohast tähtsamad objektid. Omavalitsus andis neist ministeeriumile teada ning minister kinnitas kiire internetiühendusega liituvate objektide nimekirja oma käskkirjaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles