FOTOD Nii mõnigi vanem viis lapse hoolimata streigist lasteaeda (1)

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy

Täna hommikul kell 8–9 toimus lasteaedades üle-eestiline õpetajate hoiatusstreik, et survestada valitsust pärastlõunal Tartus riikliku lepitaja juures toimuval kohtumisel pedagoogide palganõudmistele vastu tulema. Eesti suurimas koolieelses lasteasutuses, MLA Viimsi Lasteaiad, mis koosnevad valla kaheksas eri paigas asuvatest lasteaiamajadest ja kus töötab kokku 39 rühma, streikisid pea kõik õpetajad.

Need lapsed, kes streigi ajal Viimsis siiski lasteaeda toodi, võeti igas majas kokku ühte rühmatuppa, kus rüblikuid valvasid asutuse tugipersonal ja juhtkonna liikmed. Majadesse, kuhu oma inimesi ei jagunud, saadeti appi valla töötajad.

Kui Viimsi lasteaia Laanelinnu majas Vardi teel kell 8 tööseisak algas, oli seal kohal vaid üks tüdruk. Lapsehoiu teatepulga võtsid streikima läinud õpetajalt üle abivallavanem Marju Aolaid (Isamaa), direktor Maie Roos ja õppejuht Triin Kosseson – kõigil kolmel on õpetaja kutse, ent nemad ei streikinud. «Kolme pedagoogi ühe lapse kohta pole siin majas veel olnud,» mainis Roos, kelle sõnul ühines nende asutus streigiga näitamaks, et lasteaias töötavad ka õpetajad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles