Riigiprokuratuur laiendas kriminaalmenetlust ka Eesti-Rootsi sidekaablile

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Katkenud Eesti ja Soome vaheline sidekaabel.
Katkenud Eesti ja Soome vaheline sidekaabel. Foto: Kaitsepolitseiamet

Kaitsepolitseiamet tuvastas Eesti-Rootsi sidekaablilt inimtekkelisi jälgi ja kontrollib nende tekke asjaolusid edasi samas kriminaalasjas, milles uuritakse Eesti-Soome sidekaabli kahjustust. Samuti on riigiprokuratuur saanud valmis õigusabitaotluse Hiina Rahvavabariigile.

Riigiprokurör Triinu Olevi sõnul oli nüüd võimalik lähemalt uurida ka Eesti-Rootsi sidekaablit, millelt tuvastati inimtekkelisi kahjustusi.

«Eesti-Rootsi sidekaabli puhul oli teada, et selle läheduses olid merepõhjas inimese tekitatud jäljed ja kaabli läbilaskevõime oli mõnda aega häiritud. Kuna sideoperaator taastas juhtumi järel kaabli läbilaskevõime, siis ei saanud kaabel olla katki. Sidekaabli põhjalikuks uurimiseks, et selgitada välja, kas kaablil on inimese tekitatud kahjustusi või sellele viitavaid jälgi, tuli meil oodata ilma, mis võimaldaks merel uurimistoiminguid teha. Nüüd said kaitsepolitsei uurijad sidekaablit lähemalt vaadelda ja kinnitasid, et Eesti-Rootsi sidekaablil on kahjustusi, mille on põhjustanud inimtegevus,» ütles Olev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles