Hoiatusstreigil osales üle 500 õppeasutuse

Postimees
Copy
Haridustöötajate streik toimus reedel koolides kella 9–10 ja lasteaedades kella 8–9 hommikul.
Haridustöötajate streik toimus reedel koolides kella 9–10 ja lasteaedades kella 8–9 hommikul. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Haridustöötajate liit andis teada, et keskpäevase seisuga osales hommikusel streigil vähemalt 544 õppeasutust, millest pea pooled olid lasteaiad. 

Streigi korraldanud Eesti Haridustöötajate Liidu (EHL) esimehe ja üleriigilise streigijuhi Reemo Voltri sõnul saavad nad tulemusega rahule jääda, osalusprotsent oli arvestatav ja erinevate ühiskonnagruppide toetus muljet avaldav. «See peaks andma valitsusele tugeva sõnumi – meiega peab arvestama! Olukord haridusmaastikul on kriitiline ja vajab lahendusi. Haridus laob vundamendi iga riigi edukusele, investeerimine haridusse on investeering ühiskonda,» sõnas Voltri.

Kell 14 toimub Tartus riikliku lepitaja vahendusel kolmepoolne kohtumine EHLi, haridus- ja teadusministeeriumi ning Eesti Linnade ja Valdade Liidu osalusel.

Voltri lisas, et liit loodab seal konstruktiivsetele läbirääkimistele, mis on suunatud lahendustele ka pikas perspektiivis. «Kui aga valitsuse esindajad tulevad taas soovitustega õpetajatel tegeleda hoopiski automaksu kogumisega, ei jää muud üle, kui hakata planeerima pikemat streiki,» lisab Voltri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles