Kultuuriminister keerutas Ukraina hüvanguks plaate

Postimees
Copy
Kultuuriminister Heidy Purga andis Londonis panuse heategevusse, keerutades DJ-puldi taga plaate.
Kultuuriminister Heidy Purga andis Londonis panuse heategevusse, keerutades DJ-puldi taga plaate. Foto: Välisministeerium

Londoni legendaarses ööklubis fabric paari päeva eest toimunud heategevuslikul reivil koguti üle 32 000 euro Ukraina laste toetuseks. Eesti saatkonna korraldatud ürituse plaadikeerutajate hulgas oli ka kultuuriminister Heidy Purga.

Lisaks ministrile astusid «Rave for Ukraine» nime kandnud sündmusel üles maailmakuulsad DJd Felix Buxton Basement Jaxxist, Chris Liebing Saksamaalt, Ida Engberg Rootsist ja krahv Shaftesbury aka Nick AC. Ukraina lipuvärvidega valgustatud saalis tegi lõpuseti Ukrainast pärit Pavel Plastikk.

Eesti suursaatkond Londonis. Suursaadik Viljar Lubi.
Eesti suursaatkond Londonis. Suursaadik Viljar Lubi. Foto: Eero Vabamägi

Eesti suursaadik Ühendkuningriigis Viljar Lubi tõdes reivil peetud kõnes, et olukord maailmas on muutunud juba halvast veelgi halvemaks. «Agressorist Venemaa illegaalne sõda Ukrainas ei paista lähiajal lõppevat ning sellega on Venemaa legitimeerinud vägivalla ja toore jõu kasutamise rahumeelsete riikide ja inimeste vastu ka mujal,» ütles ta. «Väga paljud ebademokraatlikud jõud üle maailma jälgivad tähelepanelikult arenguid ja teevad oma järeldused.»

Kutsetega reivile broneeriti üle 550 pileti ning pileti- ja baaritulust koguti üle 32 000 euro. Saadud tulu läheb heategevusorganisatsioonile Gen.Ukrainian, mis korraldab laagreid sõjas kannatada saanud laste vaimse tervise parandamiseks. Annetusi on võimalik teha veel nädal aega, kuni 19. novembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles