Aasta isa on nelja lapse isa ja tosina lapselapse vanaisa Ülo Loorens

Postimees
Copy
Aasta isaks valitud Ülo Loorens.
Aasta isaks valitud Ülo Loorens. Foto: Sander Ilvest

Eesti Naisliit kuulutas välja tänavuse Eesti Aasta isa, kelleks valiti 24 kandidaadi seast talunik Ülo Loorens Oru vallast Läänemaalt.

Ülo Loorensil on neli poega ja 12 lapselast. Hariduselt agronoom, oli Loorens 1991.–2005. aastatel ka Oru vallavanem.

Kandidatuuri esitanud märkisid, et Loorens oli väga lugupeetud nii vallajuhina kui ka lihtsalt inimese ja töökaaslasena. Tema välja öeldud mõtted olid alati ausad ja otsekohesed. Ta oli üks Läänemaa valla juhtidest, kelle arvamusega arvestati.

Oma teenete eest kohalikule kogukonnale pälvis Loorens 2006. aastal Valgetähe IV klassi teenetemärgi. Samuti on ta nimetatud Lääne-Nigula valla aukodanikuks ja vapimärgi omanikuks. 2019. aastal valiti Loorens Läänemaa aasta isaks.

«Ülo Loorensile lähedased inimesed näevad, kui rõõmsana ta end nii isa kui ka vanaisa rollis tunneb. Ta toob hea meelega lapselapsi lasteaiast koju, viib neid matkadele ja väljasõitudele, tunnustab alati nende saavutusi ning motiveerib neid koolis pingutama, hästi õppima ja tööd tegema,» märkis Eesti Naisliidu esinaine Monika Haukanõmm.

Aasta isa tiitliga kaasnes kunstnik Mari Käbini loodud unikaalne rinnamärk. Samuti kinkis Tallink perele kruiisi Rootsi neile sobival ajal.

Tiitel anti üle täna Tallinna Raekojas. Pidulikul sündmusel esines orkester Tabasalu Bräss. Külaliste hulgas olid Eesti esimene Aasta ema Sirje Kivimäe ja Ukraina suursaadik Maksõm Kononenko, et edastada head soovid kõigile Ukraina isadele ja vanaisadele. 

Aasta isa nimetamise traditsiooni kutsus 1998. aastal ellu Eesti Naisliit ja tänavu anti tiitel üle 25. korda. Mullu valiti aasta isaks nelja lapse isa ja kaheksa lapse vanaisa Edvin Lips.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles