Politsei võttis purjus bussijuhilt reisijate sõidutamise üle

Postimees
Copy
Illustreeriv foto puhumisreidist.
Illustreeriv foto puhumisreidist. Foto: Sander Ilvest

Lõuna prefektuur teatas ühismeedias, et politsei tabas esmaspäeva hommikul Võrus maakonnaliini bussi roolist purjus juhi, mistõttu sai liikluspolitseinikust maakonnaliini bussijuht.

Politsei jagas, et Võru linna servas kontrollitud bussijuhil tuvastati alkoholi tarvitamise tunnused ning tema teekond reisijate sõidutamisel ei saanud enam jätkuda. «Nii ei jäänud pea kõigi kategooriate juhtimisõigusega liikluspolitseinikul muud üle kui tipptunnil paarikümne reisijaga bussi juhtimine enda peale võtta.»

Politseinik tegi marsruudil kaks vahepeatust, kus lasi osa reisijaid maha ja võttis teised sõitjad peale, ning sõidutas kõik tööpäeva alguseks soovitud sihtpunkti.

Staažikas politseinik võttis purjus juhilt bussi roolimise üle.
Staažikas politseinik võttis purjus juhilt bussi roolimise üle. Foto: PPA

Keskpäevaks oli politsei Võrus ja selle lähiümbruses kontrollinud ligi 500 sõidukijuhti ning rohkem raskeid rikkumisi ei tuvastanud.

«Arvestades aga napsiste sohvrite selgitusi peale isadepäeva tähistamist, tuletame meelde, et kui eelmisel õhtul on tarvitatud alkoholi ning ei olda kindel oma kainuses, siis rooli minna ei tohi,» pani Lõuna prefektuur kõigile südamele.

«Iseäranis peab bussijuht tundma vastutust selle ees, et reisijad ootavad temalt teenuse osutamisel igakülgset professionaalsust, ning tähistamised alkoholi seltsis tuleks sootuks jätta neile päevadele, kui järgmisel hommikul ei ole tarvis teenust osutama minna,» rõhutas politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles