Tallinna liikuvuskava sunnib pendelrändajad ühissõidukitesse (5)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Igal hommikul sõidavad Tallinna kümned tuhanded autod, mis ­pargivad linnas terve päeva ja suunduvad õhtul taas linnast välja.
Igal hommikul sõidavad Tallinna kümned tuhanded autod, mis ­pargivad linnas terve päeva ja suunduvad õhtul taas linnast välja. Foto: Tairo Lutter

Tallinna linnavolikogu võtab peatselt vastu jätkusuutliku linnaliikuvuse arengukava, millega muu hulgas tahetakse iga päev naabervaldade ja Tallinna vahet sõitvad pendelrändajad autodest ühissõidukitesse suunata.

Selleks võetakse taas sahtlist välja vahepeal unustusse vajunud plaan panna Tallinna ja selle lähivaldade ühistransport ühtsesse liinivõrku. Mugav ja kiire ühistransport peaks muutma praegust olukorda, kus teistest omavalitsustest sõidavad kümned tuhanded autod igal hommikul Tallinna, pargivad linnas terve päeva ja õhtul suunduvad koju tagasi.

Pendelrändajad plaanitakse ühistranspordiga sõitma meelitada Tallinnas autode parkimist võimalikult kalliks ja ebamugavaks muutes. «Pendelrände puhul on küsimus selles, kas Tallinna linn peab kõigile nendele iga päev siia sõitvatele inimestele sihtpunktis parkimiskoha garanteerima. See ei ole linna huvides. Meie eesmärk on, et inimesed kasutaksid rohkem ühistransporti,» ütles Tallinna abilinnapea Madle Lippus (SDE).

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles