Narva arestikambris suri 49-aastane mees

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Leinaküünal.
Leinaküünal. Foto: Madis Veltman

Narva lühiajalises kinnipidamiskohas suri täna öösel 49-aastane mees, kes toimetati sinna 14. novembri õhtul kainenema. Eeldatav surma põhjus on ootamatu terviserike, mille põhjused selgitatakse välja lahangu käigus.

Eile kella 16.30 paiku sai politsei teate, et Narvas Pähklimäe tänaval lamab joobes mees pargipingil. «Kuna mees oli joobes, ei osanud enda nime ega koduaadressi öelda ning tal puudusid ka isikut tõendavad dokumendid, otsustasid politseinikud mehe kainenemisele toimetada,» sõnas Narva patrullitalituse juht Silver Pälsing.

Patrullitalituse juhi sõnul oli joobes mees kontaktivõimeline ega vajanud ametnike hinnangul meditsiinilist sekkumist. «Joobes isiku puhul eelistame alati inimest koju viia, kuid kuna mees ei osanud enda nime öelda ja dokumendid puudusid, siis otsustati isik tema enda ohutuse tagamiseks viia kainenema. Kambris kontrolliti pidevalt teda läbi vaateakna ja valvekaamera. Veidi enne südaööd vajus mees selili asendisse ning ametnik läks teda kontrollima, mees hingas ja liigutas. Kümme minutit hiljem otsustas ametnik uuesti meest kontrollida ning märkas, et mees enam ei hinga. Politseinikud hakkasid koheselt meest elustama ja tegid seda kuni kiirabi saabumiseni. Paraku ei õnnestunud meedikutel mehe elu päästa,» sõnas Pälsing.

Täpne surma põhjus on väljaselgitamisel. Politsei kontrollib sündmuse asjaolusid ja ametnike tegevust kinnipeetava seisundi hindamisel ja jälgimisel teenistusliku kontrolli käigus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles