Kiirelt käivitatud otsing päästis Raplamaal eksinud eaka naise

BNS
Copy
Otsingule kaasati PPA lennusalga kopter.
Otsingule kaasati PPA lennusalga kopter. Foto: Marianne Loorents

Raplamaal teisipäeva õhtul hooldekodust lahkunud eaka naise leidmiseks käivitatud otsingut saatis edu ja otsingumeeskond leidis alajahtumise ohus naise vähem kui poolteist tundi peale kadumist.

Teisipäeval kell 17.35 anti häirekeskusele teada, et Rapla vallas Iira külas lahkus umbes kella 17.15 ajal hooldekodust samal päeval sinna elama asunud 86-aastane naine, vahendas Lääne prefektuuri pressiesindaja kolmapäeval.

«Et naine lahkus hooldekodust õhukeses riides ja toasussides ning oma tervisliku seisundi tõttu ei pruukinud ta ka hästi orienteeruda, siis oli tema elu ja tervis ohus,» rääkis Kesk-Eesti patrullitalituse juht Alar Smirnov. Patrullijuhi sõnul olid hooldekodu töötajad juba kontrollinud hooldekodu ümbrust ning jätkasid naise otsimisega ka ise, kuid kuna temperatuur õues oli vaid veidi üle null kraadi ja naist ei leitud, reageeris kohe ka politseipatrull.

Kesk-Eesti politseijaoskonna patrull jõudis hooldekodu juurde vähem kui kümme minutit pärast teate laekumist. Olukorda ja ümbrust hinnates otsustas politsei koheselt paluda ka päästjate ning koerapatrulli abi.

«Kuna piirkonnas oli palju vesist ala, kust jalgsi või autoga liikudes on keeruline otsida, siis päästjate abil saime võimaluse otsida naist ka drooni ja ATV-d kasutades,» sõnas Smirnov. Päästjad alustasid otsinguid drooniga kella 18.05 ajal ning samal ajal paluti otsingutele appi ka PPA lennusalga kopter. «Politsei vaatas läbi kõik lähedal asuvate korterelamute keldrid ja trepikojad, kuid kuna inimest ei leitud jätkasime maastikuotsinguga,» lisas Smirnov.

Umbes tund ja kümme minutit pärast hooldekodust lahkumist ehk kella 18.45 paiku leidsid päästjad naise drooni ja ATV abil maja lähedusest õuest. Naise tervise seisundi kontrollimiseks kutsuti kiirabi, kes toimetas naise haiglasse jälgimisele.

«Tänu sellele, et hooldekodu töötaja andis naise kadumisest kiirelt teada ning politsei ja päästjad said koheselt sündmusele reageerida, lõppes see otsing hästi ning naine leiti elusalt ja tervelt. Arvestades seda, et väljas oli temperatuur nullilähedane ning naisel olid seljas vaid õhukesed riided, oleks pikema otsingu korral see võinud lõppeda raskemate tagajärgedega,» nentis Smirnov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles