Urmas Viilma tegi teatavaks EELK piiskopikandidaadid (2)

Postimees
Copy
Peapiiskop Urmas Viilma.
Peapiiskop Urmas Viilma. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) peapiiskop Urmas Viilma esitas kahe nädala pärast toimuvale EELK kirikukogu sügisistungjärgule kolm kandidaati, kellest võiksid saada EELK uued piiskopid. Kui kirikukogu tema ettepaneku heaks kiidab, tähendab see põlvkonnavahetust Eesti luterliku kiriku piiskoplikus juhtimises.

Peapiiskopi ettepanek on valida juba emerituuri siirdunud piiskop Einar Soone ja peagi emeriteeruvate piiskoppide Tiit Salumäe ning Joel Luhametsa asemele uuteks piiskoppideks Ove Sander, Anti Toplaan ja Marko Tiitus. Piiskoppide täpsemad ülesanded määrab kindlaks kirikuvalitsus ehk konsistoorium.

Kõik kolm piiskopikandidaati omavad pikka kogemust kiriku juhtimisel väga erinevatel tasanditel. Täna on nad kõik assessoritena kirikuvalitsuse liikmed ja samas ka koguduseõpetajad. Marko Tiitus ja Anti Toplaan on mitmendat perioodi praosti ülesannetes vastavalt Viljandi ja Saarte praostkondades. Ove Sander on Usuteaduse Instituudi rektor, Marko Tiitus pastoraalseminari juhataja ning Anti Toplaan on vaimulike konverentsi juhatuse esimees. Kõigil kolmel mehel on ka pikaajaline kogemus riigi- ja omavalitsustöös.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles