Tallinna elanike parkimissoodustused jäävad alles

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Parkivad autod Väike-Õismäel.
Parkivad autod Väike-Õismäel. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsus võttis hiljuti vastu jätkusuutliku liikuvuse kava, mis näeb muu hulgas ette senise parkimispoliitika ülevaatamist, kuid elanike parkimissoodustus jääb siiski alles.

«Inimeste heaolu on järk-järgult suurenenud, sellega paralleelselt on aastakümneid kasvanud isiklike sõiduautode arv. On selge, et praegu Tallinnas kehtivad parkimisreeglid vajavad kaasajastamist ning autode arvu linnas tuleb vähendada. Siiski peame olema realistlikud: autod ei kao linnapildist täiesti ära,» ütles abilinnapea Vladimir Svet.

«Praegu kehtib tasulise parkimise tsooni elanikele soodustasu 10 eurot kuus. See on selgelt väga väike summa, mille suurus võib tulevikus muutuda. Siiski kinnitan, et kohaliku elaniku parkimissoodustus ei kao. Kui kellelgi peab olema eelis linnatänavatel parkimiseks, siis eelkõige just kohalikel elanikel,» sõnas abilinnapea.

Liikuvuskava näeb ette, et parkimine disainitakse iga piirkonna eripärast ja liikumisviiside kättesaadavusest lähtudes. Parkimistaristut rajatakse targalt ja säästlikult. Dokument seab eesmärgiks vähendada parkimise kavandamisel iga päev isikliku sõiduautoga tehtavaid liikumisi ja suunata inimesi kasutama säästvaid liikumisviise ehk rohkem liikuma ühistranspordiga, rattaga ja jala.

«Kaasaegsel linnatänaval peavad leidma ruumi jalakäijad, ühistransport, autod, ratturid ja haljastus. Üks võimalik lahendus võib olla parkimismajade rajamine, kuid see on võimalik üksnes koostöös erasektoriga. Linnal endal selleks vahendid puuduvad,» lisas Svet.

Tallinn plaanib rajada lühiajalisi parkimiskohti avalike teenuste tagamiseks seal, kus see on otstarbekas ja võimalik. Sellised peatumis- ja parkimiskohad oleks mõeldud eelkõige posti-, kuller- ja taksoteenuse osutamiseks ning lühirendisõidukite jaoks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles