Dokumentide salastamise ideed olid nii rajud, et üks ministeerium pidi neist taganema (9)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Kas kevadise analüüsiga jõutakse järeldusele, et riigi infokraanid peaksid veelgi rohkem kinni minema? Esimesed märgid on kurjakuulutavad.
Kas kevadise analüüsiga jõutakse järeldusele, et riigi infokraanid peaksid veelgi rohkem kinni minema? Esimesed märgid on kurjakuulutavad. Illustratsioon: Artur Kuus

Justiitsministeeriumi ideekorje avaliku teabe seaduse muutmiseks tõi kaasa kirju ja kohati hirmutava assortii ettepanekutest, kuidas info salastamise või avaldamise reegleid mudida.

Näiteks kliimaministeeriumist kantsler Keit Kasemetsa nimel teele läinud vastukirjas olnud ideed olid nii ootamatud, et Kasemets pidi end sellest distantseerima. Kiri oli küll tema nimel välja läinud, kuid selle oli koostanud lihtametnik tavalise liinitöö käigus ning nagu muuseas oli lipsanud sisse ettepanek muuta näiteks teabenõude esitamine tasuliseks.

Justiitsministeeriumile saadeti ka vastukiri, et esialgu tehtud ettepanekutega ei peaks arvestama. «Kliimaministeerium on nii suur, et neid kirju, mida me erinevatele vastustele, infopäringutele välja saadame, on väga palju, neid me tavaliselt kuskil eraldi ei aruta ja ka seda ei arutanud,» meenutas Kasemets esimese kirja saatmise lugu.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles