Yana Toom kodakondsuspoliitikast: kui see on hübriidsõda, siis mille hübriid millega see on? Meil pole sõda Venemaaga! (6)

Anastasiya Tido
, portaali Rus.Postimees ajakirjanik
Copy
Yana Toom
Yana Toom Foto: Erik Prozes

ETV+ saates «Epitsentr» arutati eile halli passi ja Vene kodakondsusega inimeste staatust Eestis. Saate teema oli «Kas halli passi omanikud on relv hübriidsõjas?». Tulises arutelus osalesid Euroopa Parlamendi liige Yana Toom, inimõiguste instituudi nõukogu esimees Mart Rannut, ajakirjanik Roman Vikulov, Narva endine linnapea, poliitik Katri Raik ja jurist Jevgeni Krištafovitš.

Europarlamendi saadik Yana Toom (KE) kritiseeris, et teda häiris juba teema sõnastus, see, et räägitakse relvast hübriidsõjas. «Kui see on hübriidsõda, siis mille hübriid millega see on? Meil pole Venemaa Föderatsiooniga sõda... Meil töötab Pikal tänaval saatkond!» põhjendas Toom ja lisas, et kui hübriidohuks peetakse aastakümneid siin elanud Eesti elanikke, siis me peame ju sõda omaenda elanikkonnaga.

Inimõiguste instituudi esindaja Rannuti sõnul on pass Eesti elaniku lojaalsuse või ebalojaalsuse tunnus meie riigi suhtes. «Lojaalsust on kahte tüüpi,» ütles Rannut. «Ametlikku lojaalsust näitab passi värv. Ja on mitteametlik lojaalsus, see, mida inimene tegelikult tunneb. Seda mitteametlikku lojaalsust on väga raske mõõta.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles