FOTOD Eesti saatis Ukrainasse humanitaarabina neli bussi

Postimees
Copy

Välisministeerium saatis reedel humanitaarabina Ukrainasse neli eraannetaja antud bussi, mis lähevad kasutusse Harkivis ja Žõtomõris.

Bussid aitavad Ukrainas toime tulla transpordisüsteemi kahjustustega ja säilitada elanikkonna mobiilsus, seda eriti talve tulekul.

Kaks bussi antakse Žõtomõri oblastile, mis on Eesti ülesehitustegevuse fookuspiirkond ning kus on sel aastal valminud ka eestlaste ehitatud lasteaed ja sild. Kaks bussi liiguvad Harkivi oblasti kahele erinevale linnale.

Välisminister Margus Tsahkna sõnul seisab ees talv, mil Venemaa rünnakud Ukraina taristu vastu kasvavad. «Meil ei tohi tekkida sõjaväsimust ning peame toetama ukrainlasi nii palju ja nii kaua kui neil on vaja. Bussid aitavad toime tulla transpordisüsteemi kahjustustega ja tagada piirkondades normaalse elu jätkumise, seda eriti talve tulekul,» ütles ta.

2022. aastal saatis välisministeerium Ukrainasse kokku 44 liinibussi, mis tulid Eestis liinidelt maha ning mille annetas transpordiamet. Bussid remonditi välisministeeriumi rahaga ning need läksid Žõtomõri, Harkivi ja Poltaava oblastitesse ning Butšasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles