Hussar arutas Soome riigijuhtidega olukorda piiril Venemaaga

Postimees
Copy
Riigikogu esimees Lauri Hussar (Eesti 200) arutas Soomes sealsete riigijuhtidega olukorda piiril Venemaaga.
Riigikogu esimees Lauri Hussar (Eesti 200) arutas Soomes sealsete riigijuhtidega olukorda piiril Venemaaga. Foto: Erik Peinar

Riigikogu esimees Lauri Hussar kohtus reedel Soomes ametlikul visiidil olles Eduskunna esimehe Jussi Halla-aho, president Sauli Niinistö ja peaminister Petteri Orpoga, kellega arutati regionaalse julgeoleku tugevdamist, sealhulgas koostööd Venemaalt lähtuva põgenikesurvega toimetulekul.

Hussar ütles kohtumistel, et Eestil ja Soome on väga lähedased naabrid, partnerid ja liitlased, kes teevad paljudes valdkondades tihedat koostööd. Tema sõnul tuleb nii valitsuste kui ka parlamentide vahel aktiivset koostööd jätkata, kusjuures eriti oluline on see pingelist geopoliitilist olukorda arvestades kaitse- ja julgeoleku valdkonnas.

Eraldi rõhutas Hussar operatiivse infovahetuse ja koostöö tähtsust merealuse kriitilise taristu kaitset ja Venemaalt lähtuvat põgenikesurvet puudutavates küsimustes. «Eesti jälgib väga tähelepanelikult praegu idapiiril toimuvat ning oleme valmis olukorraks, kui põgenikesurve peaks ka meie piiril oluliselt kasvama. Teeme selles küsimuses Soomega tihedat koostööd ning oleme valmis Soomet ka vajadusel toetama,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles