LUUBI ALL «Tussisööjad» ja «Tissident» haukavad raadiotelt kuulajaid (2)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Ennekõike naiskuulajaile mõeldud «Tissidendi» taskuhäälingu juhid Sille-Kadri Simer (vasakul) ja Marianne Ubaleht.
Ennekõike naiskuulajaile mõeldud «Tissidendi» taskuhäälingu juhid Sille-Kadri Simer (vasakul) ja Marianne Ubaleht. Foto: Erakogu

Raadiotegijad on pikka aega dikteerinud, millal inimesed oma lemmiksaateid ja -saatejuhte kuulata saavad, aga nüüd on saabunud aeg, kus valikuvabadus ja otsustamisjõud on läinud kuulajate kätte – ning see vabadus ja jõud üksnes suureneb.

Ükskõik millisesse tuppa neljast ta hommikul oma kodus astub, saab kunstnik Ott Herodes teha ühe väikse liigutuse, mis on tal juba ammu sisse juurdunud. Ta lülitab raadio mängima, tavaliselt Vikerraadio lainele.

Herodesel on igas toas vähemalt üks raadioaparaat, mõnes isegi mitu. Nii saab päevasündmustega kursis püsida ja nii ei jää kunagi, olgu ta parajasti laua taga joonistamas või lapselapsele söögi tegemiseks kartuleid koorimas, kuulamata tema lemmiksaade, ajaloolase David Vseviovi «Müstiline Venemaa».

Raadioga igas toas võib Herodes tunduda nüüdisajal kui mees möödunud sajandist – mida ta oma 83 eluaastaga ju ongi –, aga kui pärida, mis moodi tema raadiokuulamise harjumused on muutunud, vastab ta hetkega: «Hirmsasti on muutunud!»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles