Narva piiripunkti juht: elame uues maailmas

Copy

Eesti valmisolekut rändekriisiks kombanud ja hiljuti ebaseaduslikel piiriületajatel Jaanilinnast Narva piiripunkti minna lubanud Venemaa ametivendade käitumine erilisi emotsioone ei tekitanud, lausub Narva piiripunkti juht Marek Liiva, tõdedes: «Midagi üllatavat ei olnud.»

Uurides, kas viimased sündmused läinud neljapäeval, mil piirilt saadeti tagasi Euroopa Liitu pääseda ihanud somaallased ja süürlased, panid Liival vere kasvõi korraks kiiremini käima, vastab mees, et tegelikult mitte.

Postimehega eile Narva piiripunktis ringkäigu teinud Liiva märgib, et infovahetus ja olukorra seire koos teiste samasugusesse olukorda sattunud naaberriikide, sealhulgas Poola ja Soomega, käib pidevalt. Üllatusi esineb harva. «Eeldasime, et mingil hetkel peaks midagi sarnast ka meile jõudma,» lisab ta. Tavapärasest n-ö hallist argipäevast võis piiripunkti juhi sõnul erineda olukord vaid piirivalvurite jaoks, kes ebaseaduslikult riiki pääseda soovinud võõramaalastega vahetult kokku puutusid ja nad Venemaale tagasi suunasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles