Raadio 2 õhtuse vööndi likvideerimise vastu minnakse meelt avaldama (2)

BNS
Copy
ERRi raadiomaja.
ERRi raadiomaja. Foto: Mihkel Maripuu

Reedel, 24. novembril kell 16.30–19 toimub Tallinnas Politseipargis meeleavaldus, mis on suunatud Eesti rahvusringhäälingu otsuse vastu lõpetada uuest aastast Raadio 2s alternatiivse muusika erinevatele stiilidele pühendatud programmi osa õhtune vöönd.

Raadio 2 õhtune vöönd oli kureeritud muusikaline programm, kus on eetrisse pääsenud ja seeläbi populariseeritud muusikastiilide techno, house, elektroonika, electro, metal, indie, punk, postpunk, kantri, industrial, hiphop, reggae, R’n’B, soul, funk, folk, maailmamuusika, drum’n’bass, ambient, EBM, weird shit ja experimental artiste ja DJsid Eestist ning mujalt maailmast.

Rahvusringhäälingu juhatuse ja Raadio 2 uue juhtkonna – peatoimetaja Margus Kamlati, programmijuhi Bert Järveti – plaanide kohaselt lõpetatakse õhtuse vööndi 44 saatest 37 saate eetriaeg alates uue aasta algusest. Argipäeviti täidetakse õhtuse vööndi aeg Raadio 2 muudetud programmis alles jäävate saadete kordusesituste või playlist'iga.

Sellega võetakse ära riiklikul toel toimunud alternatiivse muusika platvorm, mis on olnud oluline hapnikuallikas nimetatud stiilide kuulajatele, artistidele, DJdele ning muul viisil muusikavallas töötavatele inimestele.

Meeleavalduse korraldaja Kristopher Luigend ütles, et muuta nii totaalselt – hävitamise mõõtmes – midagi, mis seda hetkel ei vaja, on väga arusaamatu. «Siiamaani pole keegi eesootavaid muutusi adekvaatselt meile ega ka laiemale üldsusele suutnud selgitada.»

Lisaks reedel Raadiomaja vastas Politseipargis toimuvale meeleavaldusele kogutakse Raadio 2 õhtuse vööndi likvideerimise vastu allkirju ka veebikeskkonnas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles