Kuku raadio saate «Keskpäevatund» seekordses episoodis rääkisid Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Ignar Fjuk sisepoliitilistest arengutest kui ka olukorrast Eesti idapiiril.

Rääkides eelmise laupäeva Reformierakonna üldkogust, kus kolmandik erakondlastest jättis ainsale esimehekandidaadile Kaja Kallasele oma hääle andmata, tõdes Hõbemägi, et erakonna kõige tugevam sõnum on tema liidri nägu. «Liider kehastab paljalt oma näolapiga seda sõnumit, mida erakond kehastab. Sellepärast me räägime Trumpist, Johnsonist ja me räägime ka Kaja Kallasest - nemad ongi see sõnun, mis läheb valijatele kõige paremini kohale.»

Kolme kuu pikkusele idavedudeskandaalile tagasi vaadates märkis Hõbemägi, et Reformierakonna reiting on alati langenud. «Algul tehti nägu: «Oh pole midagi, see on eelarveprotsessi ja kõigi maksude tõstmise soovide tagajärg.» Aga tänaseks on Reformierakond kukkunud nii madalale, Isamaa on tõusnud esimeseks. Tegelikult räägivad reitingud väga palju. See pole päris nii, et täna on 35, homme on 17 ja ülehomme on 27 protsenti,» lausus Postimehe peatoimetaja ja nentis, et trendid on pikaajalised. «Meenutades kasvõi Reformierakonna omaaegset Silvergate'i, kui usalduse kadumine on erodeerinud toetust pikka aega, siis sellest toibumine võtab ka pikka aega.»

Ruussaar tõdes, et reitingud lähevad üles-alla. «Ilmselt Isamaal tuleb ette mingi lagi, kust puhtfüüsiliselt enam ei ole Isamaa toetajaid nii palju, et seda populaarsust kasvatada. Muide Keskerakonna populaarsus on kogu aeg olnud langustrendis ja see ilmselt on paratamatu,» rääkis Ruussaar ja möönis, et Kaja Kallas on vaatamata kõigele Euroopas endiselt väga populaarne. «Ta suudab sealseid ajakirjanikke rohkem veenda kui siinseid.»

Ignar Fjuk vastas, et Kallas mitte ei suunda veenda välismaa ajakirjanikke, vaid võluda. «Sellist sõnaosavust ja sõnatarkust, mida ühel poliitilisel liidril peab olema - tema ainuke relv ongi sõna -, seda Kaja Kallas veel paraku nii hästi ei valda.»

Kommentaarid (7)
Copy