Tsahkna holodomori mälestuspäeval: Venemaa jätkab oma hävitustööd

BNS
Copy
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Eero Vabamägi

Välisminister Margus Tsahkna (Eesti 200) ütles holodomori 90. aastapäeval, et ajal, mil demokraatlik maailm mälestab stalinistliku režiimi poolt Ukrainas kunstlikult esile kutsutud näljahäda, jätkab Venemaa oma hävitustööd.

«Holodomor oli aastatel 1932–33 Ukrainas stalinistliku režiimi tekitatud suur näljahäda, millega näljutati surnuks miljoneid süütuid inimesi,» vahendas välisministeerium Tsahkna sõnu. «Täna mälestame holodomori genotsiidiohvreid. Paraku jätkab Putini totalitaarne Venemaa oma hävitustööd. Venemaa agressioon Ukraina vastu ei ole raugenud ning miljonid ukrainlased võitlevad oma riigi ja rahva püsimajäämise eest.»

«Venemaa rünnakud Ukrainale mõjutavad toiduga kindlustatust ka mujal maailmas, vähendades toidu kättesaadavust ja tõstes toidu hinda. Me seisame hea selle eest, et Venemaa saab karistuse sõjakuritegude ja teiste rahvusvaheliste kuritegude eest, ning oleme Ukraina kõrval kuni võiduni,» kinnitas Tsahkna.

Venemaa ründas ööl vastu laupäeva Ukraina pealinna Kiievit 75 Iraanis toodetud drooniga, millest 74 õnnestus alla lasta. Võimude hinnangul oli tegemist suurima rünnakuga alates venemaa kallaletungi algusest. Kiievi munitsipaaladministratsiooni teatel sai viis inimest haavata, nende hulgas 11-aastane laps. Samuti kadus kesklinnas elekter.

«Venemaa juhtkond on uhke selle üle, et suudab tappa,» kommenteeris Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi öist rünnakut.

Ukraina võimud on talve saabudes hoiatanud, et sarnaselt esimesele sõjatalvele võib Venemaa ka tänavu võtta sihikule riigi elektrivõrgu ja proovida jätta tuhanded inimesed käreda pakasega nii sooja kui ka valguseta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles