Kohtla-Järve volikogu arutab linnavalitsuse umbusaldamist

BNS
Copy
Aasta tagasi toimunud Kohtla-Järve linnapea valimistel sai Virve Linder rohkem hääli kui Henri Kaselo ja osutus valituks.
Aasta tagasi toimunud Kohtla-Järve linnapea valimistel sai Virve Linder rohkem hääli kui Henri Kaselo ja osutus valituks. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohta-Järve linnavolikogu arutab teisipäeval Keskerakonna fraktsiooni esitatud umbusaldusavaldust linnavalitsusele, mis tähendab, et Kohtla-Järve saab tõenäoliselt uue linnapea.

Kohtla-Järve linnapea kandidaat on Henri Kaselo, kinnitasid Põhjarannikule mitmed sotsiaaldemokraadid. Kaselo on 11 aastat töötanud erinevates ametites Brüsselis ja Strasbourgis Euroopa Parlamendis. Kaselo kuulus 10 aastat Keskerakonda, kuid 2013. aastal ühines Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga.

Praeguse linnapea Virve Linderi linnavalitsuse umbusaldamise avaldusele kirjutasid alla keskerakondlased Valeri Korb, Arne Berendsen ja Riina Ivanova, sotsiaaldemokraadist volikogu esimees ja riigikogu liige Eduard Odinets ning tema fraktsioonikaaslased Jelena Mutonen ja Vladimir Tšužas.

Linnapea Virve Linder ütles Põhjarannikule, et talle umbusaldamise avaldamise põhjused on otsitud. Ta märkis, et näiteks vigaste eelnõude üheks põhjuseks on ka volikogu liikmed ise ning see, et volikogu esimehel Eduard Odinetsil pole olnud riigikogu liikmeks olemise kõrvalt piisavalt aega volikogu juhtimisega tegelda ja Kohtla-Järve küsimustesse süveneda. «Volikogul puudub tänase päevani ka jurist,» märkis ta.

«Umbusaldusavalduse tegelik põhjus on taastada Kohtla-Järvel Keskerakonna ja ärimees Ossipenkoga seotud valimisliidu Progress võim. Ma tõdesin juba ammu, et varem end volikogu opositsiooniliidrina esitlenud Eduard Odinetsil oli see roll mõeldud ainult avalikkusele,» ütles Linder, lisades, et tegelikult on Odinetsi puhul tegemist sama süsteemi ühe osaga.

Umbusaldusavaldusele alla kirjutanud saadikute hinnangul on tänavu veebruaris ametisse asunud linnavalitsus jätnud täitmata olulise ülesande - seista linnaeelarve heaperemeheliku kasutamise eest - ja neil puudub usaldus linnavalitsuse tegevuse suhtes. «Olukorras, kus linnaeelarve ei ole tasakaalus ja plaanis on koondamiste laine linnaasutustes, ei ole vastuvõetav mõnele linnavalitsuse ametnikule teistest oluliselt kõrgema töötasu ja etteruttavalt lisatasu määramine,» ütles Lopin.

Ta heitis linnavalitsusele ette ka seda, et linnavalitsus ei vasta linnavolikogu liikmete ja linnakodanike päringutele või venitab sellega. «Linnavalitsuse liikmete suhtumine volikogu liikmetesse seoses nende päringutega on tihti üleolev,» märkis ta.

Sergei Lopini ja teiste umbusalduse algatajate meelest ei vasta linnavalitsuse tegevus linnakodanike ootustele ja tema tegevus pärsib linna tasakaalustatud arengut. Linnavalitsust süüdistatakse ka volikogule läbimõtlemata, vigaste ja hilinenud eelnõude esitamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles