PRIA uueks juhiks saab Margus Noormaa

Postimees
Copy
Margus Noormaa.
Margus Noormaa. Foto: Erakogu

Regionaalminister Madis Kallas nimetas põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti (PRIA) uueks juhiks Margus Noormaa, kes viimased aastad on juhtinud riigi infosüsteemi ametit (RIA) - Noormaa alustab PRIA juhina 1. veebruarist.

Madis Kallase sõnul on uue peadirektori üks olulisemaid ülesandeid muuta PRIA senist kandvat makseagentuuri rolli. «Meie ootus on, et uus juht suudaks toetusi jagava makseagentuuri muuta maaelu digi- ja roheüleminekut toetavaid teenuseid pakkuvaks organisatsiooniks,» lausus Kallas.

Ta lisas, et Noormaa varasem töökogemus IT valdkonnas tuleb PRIA direktori kohal kasuks, sest arendada on vaja näiteks infotehnoloogilist võimekust, mis on aluseks andmete väärindamisele ja mõjusate toetuste rakendamisele. Ühtlasi tunnustas minister PRIA senist peadirektorit tehtud töö eest.

«Jaan Kallas on PRIA-t juhtinud alates 2007. aastast ja teinud selle aja jooksul ära suure töö eduka ja kaasaegse makseagentuuri ülesehitamisel. Tema juhtimisel on üles ehitatud asjatundlik, kliendikeskne, koostööle pühendunud ja hooliv organisatsioon,» ütles Madis Kallas.

Noormaa senine karjäär on viimasel kümnendil olnud seotud peaasjalikult IT-valdkonna korraldusega ja seetõttu tundus liikumine konkreetse sisuvaldkonna suunas talle ahvatlev. «PRIA juhtimine on täpselt selline väljakutse, kus saan kasutada oma eelnevat töökogemust ning digimuutuste ja tehnoloogia juhtimise kompetentse valdkonna arendamisel,» rääkis Margus Noormaa ja lisas, et eelkõige soovib ta PRIA-t võimestada nendes valdkondades, kus omab suuremat kogemust, nagu näiteks uued tehnoloogiad, andmed ja kestlikkus.

Noormaa hinnangul on uues ametis üks peamisi eesmärke PRIA arengukava elluviimine. «2029. aastal on PRIA kindlasti üks edukamaid riigiasutusi igas mõttes – nii tööandjana, tulemuslikkuse poolest kui ka tunnustatud partnerina oma klientide jaoks,» sõnas Noormaa.

Margus Noormaal on pikaajaline tippjuhi kogemus RIA, rahandusministeeriumi infotehnoloogiakeskusest (RmIT) ning maksu- ja tolliametist (EMTA).

PRIA on regionaal- ja põllumajandusministeeriumi valitsemisalas tegutsev valitsusasutus, mis loodi 2000. aastal. PRIA-s töötab ligikaudu 340 inimest, PRIA teenuseid kasutab üle 40 tuhande kliendi, kelle jaoks PRIA on kohapeal olemas kõigis maakondades. 20 aastaga on PRIA kaudu Eesti maaellu suunatud üle viie miljardi euro.

Avaliku teenistuse tippjuhi teenistusaeg on viis aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles