Tallinnal on Kopli päästekomando säilitamise plaan valmis (3)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Kopli päästekomando hoone.
Kopli päästekomando hoone. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavalitsus tahab oma kulu ja kirjadega jätkata Kopli päästekomando tegevust, mille päästeamet on otsustanud rahapuudusel sulgeda.

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti (KE) sõnul on eelmisel nädalal linnavalitsuses vastu võetud tuleva aasta linnaeelarves Kopli päästekomando säilitamiseks eraldi rida. «Praegu käivad läbirääkimised, kuidas me suudame selle kohustuse enda peale võtta. Minu arvates see ei ole teenus, nagu riigisektor seda defineerib. Minu arvates see on kohustus, mille täitmisest riik praegu kahjuks loobus, aga millest meie loobuda ei saa. Selles piirkonnas peab päästekomando olema,» rääkis Kõlvart linnavalitsuse pressikonverentsil.

Kopli komando tegevuse jätkamiseks on eelarves esialgu ette nähtud veerand miljonit eurot, mille hulka on arvestatud muu hulgas ka komando hoone kommunaalkulud. Hoone ise aga on Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi (RKAS) bilansis ning et päästjad saaksid seal oma tegevust jätkata, taotleb linn seda riigilt endale.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles