Lume tõttu on paar lendu tühistatud või hilinenud

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
12.12.2022. Tallinn. Lumetorm Birgit. Torm, lumi, lumesadu. Tallinna lennujaam. Foto Eero Vabamägi, Postimees
12.12.2022. Tallinn. Lumetorm Birgit. Torm, lumi, lumesadu. Tallinna lennujaam. Foto Eero Vabamägi, Postimees Foto: Eero Vabamägi

Ilmaolude tõttu on Tallinna lennujaamas tavapärasest rohkem tööd ja lennufirmade otsusel on paar lendu ka hilinenud või tühistatud. 

«Viimase ööpäeva lumeolud on tavapärasest rohkem meie hooldemeeskonnale tööd andnud, kuid lennujaama rajahooldus on sellisteks ilmaoludeks valmistunud. Ohutus on lennujaama prioriteet number üks ning meie hooldemeeskond töötab vahetustega 24/7, et hoida lennurada ja perroonid puhtana,» kommenteeris lennujaama kommunikatsioonispetsialist Eneli Rohtla.

Paar lendu on Rohtla sõnul hilinenud või tühistatud, kuid need on tingitud lennufirma otsusest Tallinnas mitte maanduda. «Siinjuures tulebki arvestada, et otsuse maandumise kohta teeb alati lennuki meeskond, pidades silmas reisijate ohutust. Isegi kui lennurada on puhas, võib piloot otsustada Tallinnas mitte maanduda, kui tihe lumesadu või muud ilmaolud tunduvad talle ebasoodsad,» selgitas ta.

Lisaks ilmaoludele võetakse lennujaama teatel otsustamisel arvesse ka meeskonna lennutundide ning õhusõiduki tüüpi, vanust ning tehnilist võimekust. «Juhul, kui lennuk ei saa sihtkohas maanduda, võib piloot suunduda tagasi lähtejaama või lähimasse varulennujaama. Soovitame reisijatel jälgida lennuplaani ja kui seal toimuvad muudatused, võtab lennufirma alati reisijaga ise ühendust,» märkis Rohtla.

Kõigil, kes suunduvad lennule või tulevad reisilt saabujatele vastu, palume arvestada tavapärasest keerulisemate ilmastiku- ja teeoludega ning varuda lennujaama tulekuks lisaaega.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles