President Kaljulaidi akadeemia esimeseks juhiks sai endine Tartu abilinnapea (2)

Postimees
Copy
Gea Kangilaski
Gea Kangilaski Foto: Kristjan Teedema

President Kersti Kaljulaidi asutatud Demokraatia Akadeemia esimene juht on Gea Kangilaski.

«Eesti noorte huvi – või selle puudumine – ühiskonnas toimuva vastu mõjutab kaudselt meid kõiki. Juba see, et nende vähese huvi tagajärg on noorte madal valimisaktiivsus, saadab poliitikutele sõnumi, et noortega ei ole mõtet oma plaanides arvestada. See mõju ulatub ka tulevikku,» kirjutas Kaljulaid sotsiaalmeedias.

«President Kaljulaidi Demokraatia Akadeemia on ühelt poolt tulevikukujundajate koolitus, teisalt tore koostegemine ja lõpuks ka uute teadmiste ja tutvuste omandamise koht 9.–12. klassi noortele. Eesmärk on arendada akadeemias osalejate juhtimise ja eestvedamise oskusi, kodanikuaktiivust ning üheskoos arutada Eesti demokraatia käekäigu, poliitika, meedia ja ühiskondlike protsesside üle,» lisas ta. 

«Tahan kokku panna sellise akadeemia, kus ise oleks gümnaasiumiealisena soovinud kaasa lüüa. Loodan eelkõige, et anname noortele kuklatunnetuse, kuidas olla aktiivne kodanik seal, kus nad ise tunnevad, et on kõige rohkem vaja,» ütles Kangilaski.

Kangilaski on olnud Tartu abilinnapea, pikaajaline Tartu linnavolikogu liige, samuti on ta olnud tegev mitme vabaühenduse juhatuses.

Programm kestab pool aastat ja koosneb viiest kahepäevasest moodulist, mis põimivad omavahel ise vastutuse võtmise, inspireerivad kohtumised, uued teadmised, juhiomaduste arendamise, koostöö ja toreda ühise ajaveetmise. Jaanuaris käivituva akadeemia esimesse lendu oodatakse osalema 25 noort ning juba järgmisel sügisel on soov käivitada paralleelselt mitu gruppi. «Ootame neist uut, aktiivset, ühiskonnas toimuvast huvituvat ja ise kaasa lüüa soovivat põlvkonda Eesti ellu,» ütles Kaljulaid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles