Ettevõtja voolukatkestusest: nagu Aafrikas, ainult et maksad selle eest hästi (3)

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Nõmmiku talu meiereid pidav Lauri Ermas kasutab elektrikatkestuse ajal traktori külge ühendatud generaatorit.
Nõmmiku talu meiereid pidav Lauri Ermas kasutab elektrikatkestuse ajal traktori külge ühendatud generaatorit. Foto: Mihkel Maripuu

Harjumaal tegutsevad ettevõtjad olid veel teisipäeval pärast lumetormi hädas, sest voolu neil ikka ei olnud. Mitu neist olid pahased, kuna maal tegutsevatel ettevõtetel on vooluga pidevalt probleeme.

Harjumaal Kibuna kandis Indreku-nimelist talu pidav Marge sõnas teisipäeva pärastlõunal, et temal kadus elekter ära öösel ning Postimehe külaskäigu ajal seda veel tagasi tulnud ei olnud. Majapidamises on hulk loomi – seitse hobust, kanad, haned ja jänesed. Loomad vajavad joomiseks aga vett. «Täna hommikul ostsin veed ära, jumal tänatud, ma nagu teadsin ette. Mul on nüüd paar päeva kindlasti hooleta. Hobused talvel söövad lund, aga suvel ei saa mitte midagi,» kirjeldas Marge.

Ta lisas, et vool on sealkandis viimasel ajal ära üsna tihti ning sügisel tuli lausa viis päeva järjest ilma vooluta hakkama saada. Elektriettevõttest öeldi neile, et kuna nende alajaama all on vaid neli majapidamist, võtab voolu taastamine kauem aega. «Mida vähem inimesi ühe alajaama all on, seda kauem võtab aega voolu tagasitulek,» ütles Marge.

Samas külas asuva Nõmmiku talu meierei juht Lauri Ermas sõnas, et neil on sel aastal vool ära olnud juba üle kümne korra. «Nagu Aafrikas, ainult et maksad selle eest hästi. Olukord on selline, et pead hakkama rõõmu tundma juba sellest, et täna oli vool,» kirjeldas ta olukorda.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles