Põhja-Makedoonia peletas Lavroviga OSCE kohtumiselt neli ministrit (3)

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Tänavu 23. veebruaril kogunesid inimesed OSCE peakorteri juurde Viini meenutama, mida liikmesriik Venemaa teisele liikmele Ukrainale aasta jooksul teinud oli.
Tänavu 23. veebruaril kogunesid inimesed OSCE peakorteri juurde Viini meenutama, mida liikmesriik Venemaa teisele liikmele Ukrainale aasta jooksul teinud oli. Foto: ALEX HALADA

Tänu Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) praeguse eesistuja Põhja-Makedoonia välisministri Bujar Osmani pingutustele vabanes ports täna õhtul Brüsselist Skopje poole viivaid lennupileteid.

Kõigepealt teatas Osmani esmaspäeval läbimurdest OSCE-le tulevaks aastaks eesistuja leidmisel. Et Venemaa ja Valgevene on järjepidevalt blokeerinud Eesti kandidatuuri, käidi välja Moskvale ja Minskile sobiv alternatiiv: Malta.

Eile hommikul leidis ka kinnitust, et Osmani on teinud viisa, saatnud kutsekirja ning taotlenud Kreekalt ja Bulgaarialt ülelennuluba Venemaa välisministrile Sergei Lavrovile, et too saaks tulla neljapäeval ja reedel Skopjes toimuvale OSCE välisministrite kohtumisele.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles