Tsahkna kinnitas Eesti valmisolekut astuda vastu hübriidrünnakule (1)

BNS
Copy
Piiripost
Piiripost Foto: Arvo Meeks / LEPM

Välisminister Margus Tsahkna arutas kolmapäeval Brüsselis NATO välisministrite kohtumise veerel Põhja- ja Baltimaade (NB8) välisministritega Venemaa hübriidrünnakut Soome piirile, kinnitades, et Eesti on valmis end  Venemaa võimaliku hübriidrünnaku eest kaitsma.

«Soome piiril toimuv ei ole midagi muud kui Venemaa jultunud hübriidrünnak, mille eesmärk on külvata ärevust ja ebastabiilsust ning püüda meile survet avaldada, kasutades seejuures relvana inimesi,» sõnas Tsahkna. «See on järjekordne tõestus, et Venemaa ei sõdi üksnes Ukrainas, vaid kujutab endast hübriidrünnakute kaudu ohtu ka teistele riikidele.»

Tsahkna rõhutas, et Eesti on valmis oma piiri Venemaaga sulgema ja end hübriidrünnakute eest kaitsma. Nii Eesti kui teiste riikide ministrid väljendasid solidaarsust Soomega ja valmisolekut vajadusel Soomet abistada.

Ühtlasi toimus kolmapäeval Brüsselis esimene NATO-Ukraina Nõukogu välisministrite formaadis, kus liitlased arutasid poliitilist, sõjalist ja majanduslikku toetust Ukrainale talve eel ning Ukraina NATOga liitumise protsessi.

Välisminister Margus Tsahkna tunnustas Ukraina vastupanu ja meelekindlust Venemaa agressiooni vastu seismisel. «Ukraina on sõjas karastunud riik ja oleks väärtuslik NATO liitlane,» ütles ta.

«Mul on hea meel, et Ukraina välisminister Dmõtro Kuleba esitas täna Ukraina enda uue reformiplaani,» sõnas Tsahkna. «Reformid aitavad tugevdada Ukraina riiki.»

Brüsselis toimus ka kahepoolne kohtumine Islandi välisministri Bjarni Benediktssoniga, kellega arutati võimalusi edasiseks koostööks Ukraina ülesehitamisel sarnaselt sellega, kuidas Island osales Eesti lasteaia ehitamisel Ovrutšis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles