Ukraina taastusraviarst: «Varem tegelesime tööealiste invaliididega, nüüd enamasti noorte sõduritega, lausa poistega.» (1)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Julia Svitlak näitas taastusravi õppeköögis üht oma lemmiktassi. Kui inimese käsi väriseb, siis sellest tassist ei kuku ükski tilk välja.
Julia Svitlak näitas taastusravi õppeköögis üht oma lemmiktassi. Kui inimese käsi väriseb, siis sellest tassist ei kuku ükski tilk välja. Foto: Konstantin Sednev

Eestis lühikesel täiendusõppel käinud Ukraina taastusraviarstid tõdevad, et Venemaa kallaletung on pannud nad tõsise pinge alla ja kiirelt arenema, kuid peamine soov on, et sõda lõpeks.

Kakskümmend Ukraina taastusraviarsti said novembris kahe nädala jooksul Eesti spetsialistidelt uusi teadmisi ja kogemusi, mida kodumaale naastes oma patsientide peal kasutada ja kolleegidega jagada. Ukrainlaste hinnangul ei jää nende oskused Eesti ametikaaslaste omadele suurt alla, küll aga napib neil taastusraviks vajalikku tehnikat.

Julia Svitlak (41) sai pakkumise osaleda Eestis rahvusvahelisel õppel ja kursustel Ukraina tervisekaitseministeeriumilt. Lasja Gordetski (43) saabus siia tänu sellele, et taastusravihaigla, kus ta Dnipros töötab, võitis multidistsiplinaarse projekti. 2014. aastast sõduritele meditsiiniabi pakkunud haiglasse saabuvad nüüd sõdurid otse rindelt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles