FOTOD Sirje Karis kinkis haiglale sünnitusvalude leevendamise seadme (1)

Postimees
Copy

Presidendi abikaasa Sirje Karis andis neljapäeval Sünnitusmajade Fondi patroonina Kohtla-Järvel Ida-Viru keskhaigla sünnitusosakonnale naerugaasiaparaadi, mis aitab leevendada sünnitusvalu.

«Lapse sünd on alati omamoodi ime ja ka suur vastutus. Olgu sünnitusmajas 50 või 500 sündi aastas, on igaüks neist eriline. Ema ja vanaemana tean, kui oluline on, et sel hapral ajal oleks iga ema ümber turvalisust ja soojust,» sõnas Karis haigla meditsiinitöötajatele, tunnustades nende pühendumust, professionaalsust ja töö vajalikkust piirkonna elanike jaoks.

«Seepärast on mul hea meel, et Sünnitusmajade Fondi ja heategevusliku MTÜ Aitan Eestit toel saab Ida-Viru keskhaigla sünnitusosakond nüüd abiks seadme emade sünnitusvalu leevendamiseks. Kuigi just läbi selle valu laps sünnibki ja saab alguse uus elu.»

Tervitussõnavõtu pidasid samuti Sünnitusmajade Fondi juhatuse liige Laine Randjärv ja MTÜ Aitan Eestit juhatuse liige Janar Saviir.

Haigla juhatus andis ülevaate arenguplaanidest, sealhulgas uue psühhiaatriakliiniku ehitamisest ja noorte vaimsele tervisele suurema tähelepanu pööramisest.

President Alar Karise abikaasa Sirje Karis on Sünnitusmajade Fondi patroon 2022. aasta detsembrist. Alates 2000. aastast toetab fond sünnitusosakondi vajalike innovaatiliste seadmete soetamisel ja personalile uuenduslike koolituste võimaldamisel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles