Noored pered vajavad kindlustunnet, mitte ebamääraseid sõnumeid (3)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Triin Silm on vanemahüvitisega arvestanud ning neist ongi kahe poja – pildil noorim, kolmeaastane Frederick – kasvatamisel palju abi olnud. Kärpimise asemel peaks valitsus leidma lahendusi, et lastel oleksid käepärast psühholoogid, logopeedid, ortopeedid ja teised spetsialistid.
Triin Silm on vanemahüvitisega arvestanud ning neist ongi kahe poja – pildil noorim, kolmeaastane Frederick – kasvatamisel palju abi olnud. Kärpimise asemel peaks valitsus leidma lahendusi, et lastel oleksid käepärast psühholoogid, logopeedid, ortopeedid ja teised spetsialistid. Foto: Tairo Lutter

Peretoetustest rääkides tasub poliitikutel hoolega sõnu valida, sest igast ebatäpsusest võib lugeda välja kärpimismõtteid ning koos sellega noorte perede elutingimuste halvenemist.

Vikerraadio teisipäevases saates «Stuudios on peaminister» ütles Kaja Kallas (RE), et vanemahüvitiste süsteemi tuleb hakata üle vaatama ning kaalumisel võib olla ka hüvitise maksmise aja lühendamine. Kuna valitsuse kärpepoliitika on teinud kõiki väga ettevaatlikuks, jälgivad just väikeste lastega noored pered iga asjakohast ütlust väga tähelepanelikult.

Üheksa- ja kolmeaastase poja ema Triin Silm ütles Postimehele, et vanemahüvitis on olnud nende perele väga oluline ning kui valitsus lühendab selle maksmise aega, teeb ta sellega suure vea. Samas leidis naine, et lihtsalt raha andmine kedagi lapsi saama ka ei pane.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles