TÄISTUND Lendoravate kaitsmine ähvardab maaomanike elujärge: «Keskkonnaamet on nagu repressiivorgan» (14)

Elo Mõttus-Leppik
, «Täistunni» saatejuht
Copy
Talunik Gunnar Lepasaar ütleb, et lendorav paistab meie riigi ja keskkonnaameti jaoks tähtsam kui kohalik inimene või elanik.
Talunik Gunnar Lepasaar ütleb, et lendorav paistab meie riigi ja keskkonnaameti jaoks tähtsam kui kohalik inimene või elanik. Foto: Kaader videost

Looduskaitsepiiran­gute alla jäänud maade omanikud kurdavad, et jäikade kompensatsiooni­meetmetega suretatakse maaelu välja, ning näevad lahendusena maade­vahe­tuse taastamist riigiga.

Kliimaminister Kristen Mi­chal (RE) erametsa vahetamist riigimetsa vastu õigeks ei pea.

«Oleme juba vaimselt ja materiaalselt ja igatpidi viimase piirini viidud. Paistab, et see lendorav on praegusel juhul ikkagi meie riigi ja keskkonnaameti jaoks tähtsam kui kohalik inimene või elanik,» ütles Gunnar Lepasaar, kelle suguvõsale on kuulunud üle 300 aasta talukoht Ida-Virumaal, mille juures on tal 185 hektarit metsa. Suurema osa metsast ostis Lepasaar paarkümmend aastat tagasi riigilt hüpoteegiga ja maksab siiani võlga tagasi. Nüüd pannakse ta metsamaadele järjest uusi piiranguid peale. «Ma olen kohe kuuekümneaastane ja see oleks küll hirmus, kui ma pärandan nüüd lendoravad koos võlgadega lastele. Ma ei tahaks oma lastele küll sellist saatust!» ütles Lepasaar.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles