Tagareas seisnud Kallas ei näinud Lukašenka ühispildile saabumist (70)

BNS
Copy
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Konstantin Sednev

Valitsuse kommunikatsioonibüroo selgitusel ei olnud peaminister Kaja Kallasel reedel Dubais ÜRO kliimamuutuste konverentsil plaanis koos Valgevene liidri Aljaksandr Lukašenkaga ühispildile minna, kuid tagareas seisnud Kallas ei näinud Lukašenka saabumist.

Valitsuse pressiesindaja sõnul olid Eesti peaminister ning Läti, Leedu ja Poola presidendid eelnevalt ühiselt otsustanud COP28 kliimakonverentsi perepildile mitte minna, kui pildistamisest võtab osa ka Aleksandr Lukašenka. Samuti jättis Kaja Kallas juba varem ära osalemise Global Stocktaking sarja üritusel, sest oli teada, et seal osaleb ka Valgevene.

«Suurtel üritustel on logistika väga keerukas ja reguleeritud. COP28 korraldajad olid perepildi tegemisel reserveerinud riigipeadele kohad esiridades ning peaministritele tagumistes ridades. Pildistamisele läksid Eesti, Läti, Leedu ja Poola liidrid kõik koos, Lukašenkat sel ajal polnud. Riigi- ja valitsusjuhid juhatati korraldajate poolt pildistamisel nende määratud kohtadele,» selgitas valitsuse pressiesindaja.

Kommentaarid (70)
Copy
Tagasi üles