Euroopa Prokuratuur uurib võimalikku toetuspettust Põltsamaa vallas (9)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Tänavavalgustuslamp.
Tänavavalgustuslamp. Foto: Viivika Nagel

Euroopa Prokuratuuri algatusel korraldas politsei neljapäeval läbiotsimisi Põltsamaa vallas seoses tänavavalgustuse renoveerimise projektiga, kuid kahtlustust esialgu kellelegi esitatud veel pole. Prokuratuuri andmeil on neil alust arvata, et toetust küsiti tänavavalgustitele, mida pole olemaski.

Euroopa Prokuratuur uurib Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi ja SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) rahastatud projekti toetustaotlust Põltsamaa valla tänavate valgustuse renoveerimiseks.

Prokuratuuri teatel on neil alust arvata, et taotlemise hetkel puudus mõnel tänavalõigul valgustus sootuks ja seega polnud seadusest tulenevaid eeldusi nende jaoks toetuse taotlemiseks. Küll aga olid Euroopa Liidule esitatud joonistel valgustid siiski näidatud. 

Töid teostas eraettevõte, mille ainuosanik on Põltsamaa vallavalitsus. Veebruaris kinnitas ettevõte, et kõik tööd on lõpetatud ning taotles seejärel toetust ka nende tänavalõikude eest, kus valgustite olemasolu on küsimärgi all. «Nende lõikude võimalik kahju ELi eelarvele ulatub ligikaudu 35 000 euroni,» teatas prokuratuur.

Politsei- ja piirivalveamet otsis läbi ühe ettevõtte ja ühe töövõtja ruumid ning ühtlasi ühe isiku kodu ja töökoha. Läbiotsimistelt viidi kaasa dokumendid ja tõendid.

Euroopa Prokuratuuri teatel uurimine jätkub ja esialgu pole kahtlustust kellelegi esitatud.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles