GALERII Rohelisel jõululaadal pakutakse nii munakoortest ehteid kui ka alternatiivkuuski

Postimees
Copy
Keskkonnasõbralik jõululaat Paljassaare sadamas, vanas laohoones.
Keskkonnasõbralik jõululaat Paljassaare sadamas, vanas laohoones. Foto: Mihkel Maripuu

Pühapäeval toimub Hundipeal roheline jõululaat. Endist Paljassaare sadama tööstusmaastikku on samm-sammult kohalikele ja huvilistele avatud ja nüüd täitus vana laohoone jõulumeluga.

«Hundipeal on meie eesmärk proovida uusi keskkonnasõbralikke lahendusi. Kuna see on meie üks põhiväärtustest, mõtlesime ka jõulude puhul asjale natuke teisiti läheneda. Paneme rõhku koostegemisele, kogukonnale, meisterdamisele ja asjadele uue elu andmisele. Korraldame sündmust, mis läheb meie inimeste väärtustega kokku – et oleks ikka soe, hubane ja inimeselt inimesele,» tutvustas Hundipea tegevjuht Markus Hääl.

Rohelise jõululaada keskmes on Hundipea teatel taaskasutus, käsitöö ja igasugune ringmajanduslik lähenemine. Laadalt leiab nii alternatiivkuuski kui põnevate lugudega vanakraami, munakoortest ehteid kui kirjandusklassikat, käsitööaluspesu kui kalalante, vetikatest looduskosmeetikat ja koerakarvast käpikuid, jõulujoogi ning -söögi pakkujad ja palju muud.

Programmis on ka hariduslik osa, kus oma ala spetsialistid arutlevad jõuluaegse tarbimiskultuuri ja traditsioonide teemal.

Omaette fookuses on lastelaat ehk mänguasjavahetus, mille tegevus koondub laste endi kätte. Eesmärk on julgustada jätkusuutlikku mõtteviisi ka laste seas ning vähendada tarbimisjäätmeid. Hundipea innustab külastajaid oma jõulutraditsioone muutma selliselt, et keskenduda ringmajanduslikele alternatiividele ja juurutada keskkonnasõbralikku kultuuri.

Samuti on külastajad oodatud osa võtma toredatest töötubadest. Näiteks saab meisterflorist Tuuli Luiga juhendamisel meisterdada tuulemurrust pärit okstest lopsaka ja jätkusuutliku jõulupärja või punuda koos laulja Anetiga heategevusliku helkurpaela.

Hundipea territooriumil tegutsev Paljassaare sadam on seni olnud tuntud suletud tööstusmaastiku poolest. Roheline jõululaat on esimene sündmus, mis toob Hundipea ajaloolisele alale jõulumelu, et sammhaaval üha avanevat piirkonda kogukonnale lähemale tuua. Täismõõdus Hundipea kerkib järk-järgult aastate jooksul, kuid juba praeguses planeerimisfaasis otsitakse seni suletud alale parimat vahepealset kasutust.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles