Paks Margareeta pälvis hinnatud Green Key ökomärgise

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Paks Margareeta
Paks Margareeta Foto: Hendrik Osula

Eesti Meremuuseumi Paksu Margareeta külastuskeskusele omistati tuntud rahvusvaheline ökomärgis Green Key, mis tunnustab muuseumi kestlikku tegutsemismudelit ning panust säästlikku turismikorraldusse ja keskkonnateadlikkuse kasvatamisse.

Green Key on turismiettevõtetele mõeldud vabatahtlik rahvusvaheline ökomärgis, millega on liitunud ligikaudu 4000 ettevõtet 60 riigist. Külastajatele annab Green Key märgis teadmise, et seda kandev asutus on pühendunud keskkonnamõju vähendamisele.

Meremuuseumi juhatuse liikme Urmas Dreseni sõnul on Green Key märgis ühelt poolt tunnustus tehtud tööle, kuid teisalt annab tuge edasiste sammude tegemisel, et muuseumi keskkonnamõju veelgi vähendada.

«Oleme Paksu Margareeta kompleksis kasutusele võtnud meetmeid keskkonnasõbralikuks muutumisel. Näiteks on energiatõhususele kaasa aidanud targad automaatikalahendused, keskkonnale kahjulike puhastuskemikaalide asemel kasutame pindade desinfitseerimisel aktiivvett,» lausus Dresen.

«Jätkame sellel teel hoogsalt, tõstes enda ja külastajate teadlikkust ning otsides üha uusi nutikaid lahendusi, mis sobituksid keskaegse suurtükitorniga,» lubas Dresen.

UNESCO maailmapärandisse on kantud Tallinna vanalinna üks väljapaistvamaid maamärke Suur Rannavärav koos Paks Margareetaga, kus paiknev meremuuseum renoveeriti täielikult 2019. aastal. Muuseum annab põhjaliku ülevaate siinsest meresõiduajaloost koos Tallinnast leitud 14. sajandi keskpaigast pärineva koge vraki, ulatusliku laevamudelite väljapaneku ja kaasaegsete interaktiivsete lahendustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles