OTSEPILT Riigikogu erikomisjon arutab riigipiiri ehitamist

Postimees
Copy

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon arutab esmaspäeval avalikul istungil Eesti riigipiiri ehitust, aru annavad siseministeeriumi, politsei- ja piirivalveameti ning riigikontrolli esindajad. Komisjoni avalik istung algab kell 13.15 ja seda saab jälgida otseülekandena Postimehe vahendusel.

Riigieelarve kontrolli erikomisjoni esimehe Urmas Reinsalu (Isamaa) sõnul on värskelt koostatud siseministeeriumi piiriehituse siseauditi järeldustes välja toodud, et valitsuse otsuste, eraldatud vahendite ning tegevuste ajakava võrdluses ei selgu üheselt, mis tähtajaks ja millises ulatuses peab idapiir olema välja ehitatud ja millised objektid kuuluvad idapiiri projekti koosseisu.

«Vajalik on selgus kogu piiriehituse projekti ulatuse kohta, see on projekti ajalise jaotuse ja täiendavate vahendite vajaduse hindamise eeldus,» rõhutas Reinsalu.

Erikomisjoni istungile on kutsutud siseministeeriumi piirivalve- ja rändepoliitika osakonna juhataja Janek Mägi ning siseauditi osakonna juhataja Tarmo Olgo, politsei- ja piirivalveameti peadirektor Egert Belitšev ning riigikontrolli peakontrolör Ines Metsalu-Nurminen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles