Suvel hakkavad maakonna­bussid sõitma üle piiri Lätti (2)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Valga-Valka ühiste linnaliinide teema on jutuks olnud kogu uue iseseisvuse aja. Suvel võib liini avamine lõpuks teoks saada. Pildil Valka bussijaam.
Valga-Valka ühiste linnaliinide teema on jutuks olnud kogu uue iseseisvuse aja. Suvel võib liini avamine lõpuks teoks saada. Pildil Valka bussijaam. Foto: Arvo Meeks

Eesti ühistranspordikeskused panevad suvel katseks sõitma maakonnabussid üle piiri Lätti. Kas bussid ka sõitma jäävad, sõltub reisijatest nii siin- kui sealpool piiri.

Plaanis on taastada 1990. aastate alguseni toiminud bussiliiklus Eesti ja Läti piirialadel. «Põhilised liinid tulevad need, mis olid käigus enne nende sulgemist,» selgitas projekti eestvõtja, Pärnumaa ühistranspordikeskuse juht Andrus Kärpuk. «Valga-Valka ühiste linnaliinide teema on jutuks olnud kogu meie uue iseseisvuse aja, aga pole seni õnnestunud. Pärnumaal on eurorahaga rajatud korralik maantee Kilingi-Nõmmest Mazsalacasse, samal ajal bussid lõpetavad sõidu jumala poolt mahajäetud kohas. Need kohad võiksid olla rahvusvahelise liikluse olulised punktid.»

Inimesed küsivad tema sõnul sageli, kuidas Iklast Ainažisse saab. «Meie soovitus on sõita bussiga Iklasse ja sealt siis 1,5 kilomeetrit jala minna,» möönis Kärpuk. «Kui inimesed tahavad sõita Riia lennujaama, peavad nad kõigepealt sõitma 60 kilomeetrit vastassuunas Pärnusse, et sealt Riia bussi peale saada.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles