VIDEO PPA büroojuht: Venemaa meelemuutuse korral suletakse Narva piiripunkt mõne minutiga (5)

, portaali Rus.Postimees ajakirjanik
Copy
Ida prefektuuri piirivalve büroo juht Eerik Purgel.
Ida prefektuuri piirivalve büroo juht Eerik Purgel. Foto: Rene Henri Rand

Venemaalt lähtuva ulatusliku ränderünde korral sulgevad Eesti piirivalvurid Narva piiripunkti loetud minutitega. Praegu on Soome sündmuste mõjul piiriületuste arv Narvas kasvanud, rääkis Ida prefektuuri piirivalvebüroo juht Eerik Purgel portaalile Rus.Postimees.

Umbes kuu aja jooksul on Venemaalt Narva piiripunkti ebaseaduslikult saabunud 35 kolmandate riikide kodanikku. Peamiselt on tegu Somaalia, Süüria ja Egiptuse alamatega, kellel on Venemaal viibimiseks viisa või elamisluba olemas. Eesti piirikaitsjad pole illegaale riiki lasknud ning Venemaa on nad kõik seni tagasi võtnud.

Ent olukord võib kardinaalselt muutuda, kui Venemaa võimud otsustavad meelt muuta ja Eesti piirikontrolli halvata. «Oht on see, kui Venemaa piirivalve teeb kannapöörde ja otsustab neid mitte tagasi võtta ehk on oht, et inimesed jäävad sillale kahe riigi vahele lõksu,» rääkis Purgel. «Arvestades tänaseid ilmastikutingimusi, tekib oht inimeste elule. Ja kui näeme, et Venemaa võtab sellise taktika, siis peamegi otsustavalt tegutsema.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles