Regionaalminister: Tallinna linnaosade kaotamise taga on erakondlik huvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regionaalminister Siim Kiisler.
Regionaalminister Siim Kiisler. Foto: Urmas Luik

Regionaalminister Siim-Valmar Kiisler leiab, et Suur-Tallinna loomine tugevdab veelgi pealinna piirkonda ja muudab raskemaks näiteks Kagu-Eesti konkureerimise, minister näeb aga linnaosade kaotamises erakondlikku huvi poliitilist kasu lõigata.

Kiisler rõhutas, et Suur-Tallinna idee puhul pole tegemist reformiga, vaid ettepanekuga vabatahtlikuks liitumiseks. «Olen korduvalt rõhutanud, et vabatahtlikul liitumisel on tõsiseid puudusi ja sellepärast vajame ühetaolist reformi kogu Eestis,» ütles Kiisler Postimees.ee'le.

Ta märkis, et liitujad tugevnevad ja võidavad riigisiseses omavalitsuste vahelises konkurentsis. «Suur-Tallinna tekkimisel muutuks pealinna piirkond veelgi tugevamaks ja näiteks Kagu-Eesti konkureerimine pealinnaga oleks veelgi raskem, sest Kagu-Eesti jääks jätkuvalt killustatuks,» tõi regionaalminister välja.

«Tallinna sees linnaosade kaotamine on aga väga halb, eriti põlistallinlastele, kelle arvamuste edastajaks on just linnaosade halduskogud olnud. Ilmselt on selle idee taga erakondlik huvi poliitilist kasu lõigata,» arvas Isamaa ja Res Publica liitu kuuluv regionaalminister.

Võimalike liitujate soovi olemasolul on praegu võimalik veel algatada vabatahtlik ühinemine selle aasta valimiste ajal, viimane tähtaeg seda teha on 17. aprillil vastuvõetava volikogu otsusega. «Mõju valimistulemustele sõltub sellest, kes kellega liitub,» lisas Kiisler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles