Eesti võitlejate elu Ukrainas ohustab varustuse terav puudus (3)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Eesti võitlejad koos sõjavideoblogija Artur Rehiga (keskel) sügisel Kiievis, kui Rotary klubi käis ukrainlastele autosid üle andmas. Postimees jätab fotoallkirjas nimme avaldamata võitlejate nimed.
Eesti võitlejad koos sõjavideoblogija Artur Rehiga (keskel) sügisel Kiievis, kui Rotary klubi käis ukrainlastele autosid üle andmas. Postimees jätab fotoallkirjas nimme avaldamata võitlejate nimed. Foto: Erakogu

Tartust pärit Andresel, Ukraina luureüksuse täpsuslaskuril, kes valmistub peagi rindele minema, on relv, millega lasta 700 meetri kauguselt vaenlase olulisi tegelasi, nagu jaoülem või kuulipildur.

Andresel, nagu ka kümnetel teistel Eesti meestel, kes astuvad vastu Vene agressoritele, on suur puudus muust varustusest, mis aitab teha võitlemist tulemuslikumaks, ent ka turvalisemaks.

Vaja on termokaameraid, öövaatlusseadmeid, droone, loetleb ta.

Need pole odavad. Sõtta kõlbavate termokaamerate hinnad algavad 3500 eurost, öövaatlusseadmeil 4500 eurost ning küünivad üle 8000 euro, kui seade on mõeldud mõlemale silmale, mis annab vaatlejale avarama pildi.

Andres kutsungiga Rahu viib Postimehe Signali krüpteeritud suhtluskeskkonnas kokku teiste Ukrainas võitlevate eestlastega, kellest üks ütleb, et liigub Hersoni poole, teine aga sõnab, et suundub Bahmuti kanti. (Võitlejate täisnime Postimees nende elu ja turvalisuse kaitsmiseks ei avalda.)

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles